|
ponedeljek, 25. november 2024 |
|
|
PRIJAVI SE |
|
|
|
DOGODKI IN AKTIVNOSTI
Jesenska KTK tura Strojna | Vrsta dogodka | Turnokolesarska tura | Kdaj | 3. 10. 2015 9:00 | Kje | Prevalje (parkirišče v centru mesta pri trgovini Enduro) | Komisija | Komisija za turno kolesarstvo | Vodnik / kontakt | Marjan Pučnik - Maac | Prijave | Prijave in informacije: Maac (GSM.: 051 606 997, turno.kolesarstvo@pzs.si)
Predhodne prijave niso nujno potrebne, so pa zaradi lažje organizacije ture zaželene.
| Informacije | V primeru dežja, tura odpade!
Informacije o turi so na voljo tudi na Facebook strani KTK:
| Težavnost | srednje zahtevna tura. Težavnost vzponov / spustov: V3-V4 / S3-S4 | Višinska razlika | cca 1100 m | Trajanje/dolžina | cca 35km, cca.6 ur | Oprema / dokumenti | Obvezna oprema: - izpravno gorsko kolo, kolesarska čelada;
- dodatno: orodje, zračnica, malica, energijske ploščice, pijača in drugi brezalkoholni napitki | Kolesarska potepanja s Komisijo za turno kolesarstvo nas bodo tokrat popeljala na Koroško. V dobri družbi in v spremstvu izkušenih vodnikov se bomo podali odkrivati pisane barve letošnje jeseni na Strojno.
Turo bomo pričeli v Prevaljah (435m nmv) od koder se bomo po začetnem ogrevanju čez Stražiše odpravili prvemu daljšemu vzponu naproti (600 višinskih metrov). Pri cerkvici Sv. Urha v vasici Strojna (1020m nmv) bo glavnega dela vzpona konec. Pri turistični kmetiji Smrečnik se bomo povsem približali meji s sosednjo Avstrijo, nato pa se bomo spustili do Eko hotela Koroš v Jamnici, kjer je pravi raj za vse gorske kolesarje. Po krajšem postanku bomo še sami ujeli eno od mnogih odličnih stezic "Trail-parka Jamnica", ki nas bo pripeljala v dolino. Drugi daljši vzpon tega dne (300 višinskih metrov) mimo idilične vasice Šentanel (688m nmv) nas bo ob lepih razgledih na sosednjo Peco pripeljal do zaključnega spusta, po katerem se bomo vrnili na naše izhodišče v Prevaljah.
Predvideni postanki: Sv.Urh (Strojna), EkoHotel Koroš, Šentanel
|
Komentarji | | Ostali dogodki in aktivnosti ta dan:
|
|
SOCIALNA OMREŽJA Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u. |
|
|