|
nedelja, 24. november 2024 |
|
|
PRIJAVI SE |
|
|
|
DOGODKI IN AKTIVNOSTI
3. 10. 2020, ogledov: 724Grčarske Ravne - Bele stene - Rezinski vrh - Turn - Jelenov žleb - Loški PotokObmočje | Notranjska in Primorska | Kdaj | 3. 10. 2020 06:30 | Društvo | Planinsko društvo Iskra Kranj | Pot | Označena pot | V soboto 3. oktobra 2020 ob 6h30 izpred Mercatorja Primskovo
Opis poti: Po jutranji vožnji proti Dolenjski in Notranjski nas bo v Ribnici čakal naš znanec Jakob, ki nas bo spremljal na letošnjem četrtem pohodu po medvedovih stopinjah. Po jutranji kavi nadaljujemo vožnjo do Grčarskih Raven, izhodišča poti. Pot nas bo vodila po gozdnih kolovozih in poteh zmerno navkreber do Belih sten (1.122m) nad Ribnico (žig in lep razgled) in po odmoru in razgledih naprej na Rezinski vrh (1.231m visoka, gora v katero se je zaletel helikopter žig, ni razgleda). Nadaljujemo na Turn, s 1.244m današnji najvišji vrh (žig, lep razgled na Snežnik). Po razgledih nadaljujemo do Jelenovega žleba-Brezna, kjer je bila 26. marca 1943 znana bitka z Italjani. Čaka nas še nekaj makadama, nato travniki in gozdovi do gostilne pri Kapcu v Loškem Potoku, kjer bo zaključek naše poti s kosilom (doplačilo). Povratek v Kranj je predviden v zgodnjevečernih urah.
Zahtevnost in trajanje: 7 ur zložne hoje (všteti krajši postanki), 920m viš.razl.; pot ni zahtevna - potrebno je toliko planinske kondicije, da pot brez zdravstvenih težav zmorete
Vodnika: Uroš Prelovšek in Žiga Hočevar
Strošek izleta: 20 € za člane PD
(doplačilo - po želji - za kosilo v gostilni Pri Kapcu po najavi domačinov okrog
prijave pri vodnikih (prijava je veljavna s potrdilom vodnika):
* Uroš Prelovšek, prelovsek@gmail.com, tel. 040 255 163, * Žiga Hočevar, ziga.hocevar@gmail.com, tel. 031 304 040.
Ob prijavi javite, ali boste v Pri Kapcu po zaključku pohoda jedli kosilo (po želji, doplačilo na kraju samem, najavljena cena je okrog 8€) ker je to potrebno javiti nekaj dni prej zaradi pravočasne priprave hrane! |
Komentarji | | Ostali dogodki in aktivnosti ta dan:
|
|
SOCIALNA OMREŽJA Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u. |
|
|